Koray’ın Anısı Yaşatılıyor

2 Kasım 2018 tarihinde aramızdan ayrılan Koray Şener için 1907 ÜNİFEB Kocaeli Üniversitesi Örgütlenmesi tarafından Kocaeli Körfez ilçesi Petkim Ortaokulu’nda yapılan kütüphane bugün kullanıma açıldı. Açılışa Koray Şener’in ailesi, çok sayıda 1907 ÜNİFEB üyesi ve Ünifeb Mezunlar Derneği üyeleri ve Petkim Ortaokulu yetkilileri katıldı.

Dernek üyelerimizin de maddi katkıları ile oluşturulan kütüphane “Z Kütüphane” sistemine uygun şekilde tasarlandı. Kütüphanenin estetik ve ergonomik tasarımı öğrencilerin öğrenme ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılarken okuma zevkinin artmasına da yardımcı olacak. Ayrıca mekanın duvarlarında yer alan Koray Şener silueti ile Koray’ın hatırası yaşatılmaya devam edilecek. İlerleyen zamanlarda kütüphane içeriğinin sesli ve elektronik kitaplar ve süreli yayınlar ile zenginleştirilmesine katkılarımız devam edecek.

Bununla birlikte, 1907 ÜNİFEB örgütlenmeleri ülkenin dört bir yanında birçok ilköğretim okulunun kütüphanelerinin yenilenmesi çalışmalarına katılarak Koray Şener adını yaşatmaya devam etmekte.